Cântece-n culori la casa boierească

          Nu mai departe de miercuri am fost la Casa Costa Foru de lângă Mitropolie să filmez concertul celor de la We Singing Colors.

          Fraza de mai sus ar trebui să fie suficientă pentru tine, ca și iubitor de cultură, muzică și atmosferă boemă bucureșteană, ca să te facă să îți îndrepți pașii către vechea casă boierească, deschisă abia de o lună publicului. Totuși, am să detaliez un pic, pentru că oamenii care fac posibile aceste lucruri, merită multă aplecare și luare aminte din partea ta. Cei care se ocupă ca acest loc încărcat de istorie să fie plin de oaspeți sunt membrii echipei Dincolo De Fațade – fotografi, arhitecți, sociologi și voluntari – care prin proiectul „Fațadele sunt ale comunității” îi încurejează pe oameni să își ridice privirile către vechile și frumoasele clădiri – case, conace și nu numai – să le treacă pragul și să conștientizeze că atât pe zidurile de la stradă cât și dincolo de ele, sunt imprimate istoria, sufletul și moștenirea istorică a vremurilor vechi și noi.

Untitled

          De vei păși dincolo de fațada Casei Costa Foru, vei fi tratat boierește cu dulceață, cafea și ceai. Iris Șerban va fi ghidul tău prin camerele înalte ale casei și îți va povesti despre arhitectura și istoria locului, precum și despre evenimetele care au loc acolo. Concerte, workshop-uri de fotografie, modă, de restaurare a mobilei vechi sau de tâmplărie,  seri de lectură, proiecții. De toate astea vei avea parte dacă binevoiești a fi oaspetele casei-monument. E bine să știi cine este Costa Foru. Ca să știi cine ești.

          Mai jos este o parte din concertul trupei We Singing Colors ce a avut loc după turul ghidat al casei din seara de miercuri.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: